5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir layihamdır. Bu tasar çizim, çoğunlukla her seviyede doğrultu bileğfiiltiren bir sekans açılı iniş ve merdiven karınerir ve daraç veya sıkerke alanlarda kayranın mahsuldar bir şekilde kullanılmasını esenlar.

En birebir pahaı bulmanız midein farklı seçenekleri kontralaştırmanız ve birinci sınıf bir yangın kapısına envestisman yapmanız önemlidir. İşte, en munis yangın kapısı fiyatları incelemesi…

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, kapının mutabık standartlara ve yönetmeliklere şayeste olup olmadığını belirlemek için etiket ve sertifikalar yoklama edilmelidir.

Hassaten, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi üzere dokumalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak midein, henüz yapı tasarım halindeyken mimarlar tarafından bu konuda duygun davranılmalıdır.

Yangın yönetmeliğine mutabık bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edildiği üzere kapıların bizatihi kapanması gerekmektedir. Bapların kendi kendine kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın bapsı; beşer katkısızlığını koruyup yangın ve tütün gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Bina çışitalarında kullanılan kapılar işlevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği bağırsakin ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu içeride sarılmış kalabilir.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması sağlamlanabilir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının doğrudan bina dışına açılması gerekir.

Bütün yangın kasası ve kanatları erdemli sözınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da kapının üzerinde tutulabilir. Sonunda montajdan sonra binalabilecek sıva tamiratı ve boya işçilikleri yüz baplar mazarrat görmez.

Yangın kapısı nasıl bakım binalmalıdır? Yangın kapıları kararlı bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının ustalıklevselliğini ve yangın dayanıklılığını temin etmek derunin önemlidir. Yangın kapısı istanbul fiyatı Yangın kapısının periyodik olarak muayene edilmesi, bapnın hak bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin ciddi bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin şık olduğunun ve kilit mekanizmasının çallıkıştığının arama edilmesini bağırsakerir. üste, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve işaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Report this wiki page